Loading...

Възможно ли е да съм разведен, без да знам?

Някои от Вас, които живеят и работят в чужбина, вероятно вече са се изправяли пред този въпрос – възможно ли е да съм разведен, без да знам? Това не е шега, а е напълно основателен въпрос, и има богата практика, която дава положителен отговор на въпроса. Да, напълно е възможно съпругата Ви да се е развела с Вас и вече да е Ваша бивша съпруга. Също така, освен че разводът е реален факт, който не може да обжалвате (тъй като по всяка вероятност сте изпуснали срока за обжалване), Вие най-вероятно вече сте и длъжник по изпълнително дело. Как така сте длъжник, когато нямате теглен кредит или заем? Много лесно – когато е било водено делото за развод, с решението за развод, съдът Ви е осъдил да заплатите определена държавна такса, и тъй като Вие не сте заплатили веднага, веднага за този Ви дълг, се издава изпълнителен лист, който се изпраща на ЧСИ за събиране на дълга.

Образуване на изпълнително дело за разноски по развод

Дори и дължимата държавна такса за развод да е в порядъка на 25-40 лв, когато се образува изпълнително дело, се начисляват съответните такси. Това означава, че дългът Ви вече не е 25-40 лв, а е минимум 150 лв – не забравяйте, че има такса за образуване на изпълнително дело, такса за извършване на различни справки, такси за налагане на запори, такси за изпращане на съобщения и т.н.

Как може да съм разведен, без да знам?

Тук попадате в ситуацията на т.нар. развод по исков ред, без знание адреса на ответника. В българското законодателство съществува съответната процедура, при която страната, която желае да се разведе, декларира че не знае адреса на ответника в чужбина. След извършването на съответните процесуални действия, на ответника се назначава особен представител, който да го представлява по делото. Този развод отнема повече време и средства за ищеца, но в крайна сметка се постига желания резултат – а именно развод.

Ако сте един от хилядите българи, живеещи в чужбина, и съпругът или съпругата Ви се е развела с Вас, без да знаете, искате да научите номера на Вашето дело и да изискате заверено копие от съдебното решение, да проучите дали има образувани изпълнителни дела срещу Вас, свържете се с адвокат Славяна Илиева на телефон 0895071410 или чрез контакт формата в сайта.

Please follow and like us:
Pin Share
YouTube
LinkedIn
Share