Loading...

Развод при изневяра или развод по вина на съпруга

Когато говорим за развод при изневяра на единия от съпрузите, става въпрос за т. нар. развод по исков ред. Процедурата започва чрез подаване на искова молба от единия съпруг, без значение дали говорим за невиновния за разпада на брака съпруг или за изневеряващия партньор в семейството.

Какви са правните основания за прекратяване на брака?

Съгласно чл. 44 от Семейния кодекс, правните основания за прекратяване на брака са смърт на единия от съпрузите, унищожаване на брака и развод. От своя страна, разводът може да бъде по взаимно съгласие или поради разстройство на брака. Изневярата по същество не е изведена като самостоятелно основание за прекратяване на брака, тъй като всеки индивид отчита факта на изневярата по различен начин и тя може да бъде, но може и да не е причина за развод. Дали ще последва развод при изневяра зависи от това до колко емоционално зряла е двойката, дали обичта, доверието и взаимното уважение са безвъзвратно изгубени в резултат на изневярата, или те са по-склонни да отработят този проблем, който може да сигнал за някаква липса в семейството.

Какви са основните причини за мъжката изневяра?

Защо мъжете изневеряват, докато са във вече силни и дълготрайни брачни връзки? В крайна сметка това често е изненадващо, особено ако в семейството почти няма проблеми или разногласия. Редица проучвания сочат, че основните причини за мъжката изневяра са следните:

  1. Най-честата причина, поради която мъжете решават да изневерят на брачния си партньор, е отслабването на значението на семейния живот. В продължение на много години брак всички чувства, които първоначално са събрали двама души, често изчезват. Самият брак се превръща в нещо подобно на работа, където всеки изпълнява задълженията, които са му възложени, без да изпитва особени чувства към тях.
  2. Съпругата не търси интимност толкова често, колкото съпругът иска. Това може да бъде причинено от различни причини. Може да няма необходимото ниво на доверие между съпрузите и мъжът да не може да реализира най-желаните си фантазии с жена си. Или една жена е твърде заета да се грижи за къщата, да се грижи за децата или да работи и просто няма енергия за секс. Или през годините на връзката мъжът е престанал да бъде сексуално привлекателен за нея.
  3. Мъжете не могат да контролират желанията си. Някои представители на силния пол не са в състояние да устоят на естествените си полигамни наклонности. Това е най-честата причина за мъжка изневяра, според обществото. Освен това самите мъже са уверени, че самата природа им казва да сменят партньорите си за секс толкова често, колкото искат.

Развод при изневяра – доказване на изневярата в съдебния процес

Ако искате да се разведете по вина на другия съпруг, и желаете да го уличите в изневяра, това може да се случи както чрез свидетелски показания, така и чрез разпечатка на компрометиращи съобщения от телефона му. При събиране на гласни доказателства, съдът съобразява дали показанията на свидетелите са логични, последователни и  взаимно се допълват, а също така и дали свидетелите са заинтересувани по някакъв начин от изхода на бракоразводното дело.

Ако имате още въпроси относно процедурата за развод, ако искате да инициирате развод при изневяра или просто искате да споделите Вашата история и да получите съвет, свържете се с адвокат Славяна Илиева и запишете час за консултация на телефон 0895071410 или чрез контакт формата в сайта.

Развод цена – колко струва да се разведеш в България?
Развод онлайн – Развод по взаимно съгласие без присъствие в съда
Развод от чужбина – възможен ли е?
Please follow and like us:
Pin Share

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_copylinkIcon_order" in /homepages/3/d891263024/htdocs/clickandbuilds/AdvokatIlieva/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 275

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /homepages/3/d891263024/htdocs/clickandbuilds/AdvokatIlieva/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /homepages/3/d891263024/htdocs/clickandbuilds/AdvokatIlieva/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 278

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /homepages/3/d891263024/htdocs/clickandbuilds/AdvokatIlieva/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 279

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /homepages/3/d891263024/htdocs/clickandbuilds/AdvokatIlieva/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 347
YouTube
LinkedIn
Share