Loading...

Да подам ли молба за развод? – Адвокат развод Разград

Да се свържа ли с адвокат развод Разград? Да подам ли молба за развод? Може би това е въпрос, който постоянно се върти в главата Ви и не може да дадете категоричен отговор. Аз съм тук, за да Ви помогна – не със съвет, а – с информация. Ако имате повече информация относно процедурата и последствията от развода, ще вземете решение по-лесно.

Знаете ли, че в град Разград през 2021 година е имало 167 развода, от които 79 на жители на град Разград, и 88 – на живущи в близките села. Разводите общо за страната през 2021 година са 10 021, а сключилите брак през същата година – 26 620. Броят сключени бракове през 2021 година за град Разград са 609. С какво ще Ви помогне тази статистика? Ако не за друго, поне ще се уверите, че няма да сте нито първият, нито последният, който ще се разведе. Няма да бъдете заклеймен от обществото, няма да Ви сочат с пръст – ето! Още един не успял в живота…. в семейството….. в брака си. Напротив! Поемайки тази важна стъпка в своя живот, Вие ще сте един от хилядите хора, които са дали шанс на себе си да поставят ново начало в живота си. Подаването на молба за развод не е лесна стъпка. Емоционално. Но не е и трудна! Намирайки адвокат развод Разград, на който може да се доверите, Вие оставяте документалната част на този процес в чужди ръце. Това отнема част от товара от плещите Ви!

Адвокат развод Разград – Колко струва процедурата по развод?

За да се възползвате от услугите на адвокат в Разград за процедура развод, следва да погледнете Наредба № 1 от 9 юли 2004 година за минималните размери на адвокатските възнаграждения. В чл.7 ал.1 т.2 е записано, че за прекратяване на брак по исков ред, дължимото адвокатско възнаграждение е 1200 лв, а за прекратяване на брак по взаимно съгласие – 800 лв. Тук следва да поясним, че това е минимално дължимата сума, и всеки адвокат сам определя цената за конкретния случай.

Каква е държавната такса за развод?

При подаване на молба за развод, без значение дали е развод по исков ред или по взаимно съгласие, се дължи държавна такса. Държавната такса при развод по взаимно съгласие е 25 лв. При развод по исков ред държавната такса е 40 лв. Следва да отбележим, че това е само първоначалната такса, която се заплаща при подаването на документи за развод в съда. След постановяване на съдебно решение за развод, се определя окончателната държавна такса, която се дължи по делото. Тя се определя съобразно материалния интерес по делото. Какво имам предвид? Ако става въпрос за развод по взаимно съгласие, без да се дели имущество и без да се определя издръжка за деца, окончателната държавна такса ще бъде 40 лв. Тя се внася по сметката на съответния съд, пред който е образувано делото за развод. Ако обаче говорим за развод, отново по взаимно съгласие, с определяне на издръжка, делба на недвижими имоти, тогава окончателната държавна такса може да надвишава 1000 лв, в зависимост от материалния интерес по делото. Тази окончателна държавна такса може да бъде разпределена между молителите по равно, но също така може да бъде в тежест само на единия от съпрузите. Важно е по какъв начин са се споразумяли и какво пише в приложеното по делото споразумение.

Как да се подготвя за срещата с адвокат развод Разград?

Най-важната подготовка е да се свържете с мен на телефон 0895071410 или чрез контакт формата в сайта. Запишете си час за консултация и елате на срещата непредубедени. Цялата информация, която ще разкриете пред мен, ще бъде поверителна и няма да бъде разгласявана извън стените на офиса. Ако развода ще бъде по взаимно съгласие, заповядайте заедно с партньора си. Препоръчително е да носите документ за сключен брак, акт за раждане на детето/ децата Ви (ако имате такива), документи за собственост на недвижимо имущество, придобито по време на брака Ви. Ако е необходимо още нещо – това ще бъде обсъдено по време на срещата.

За да бъде Вашия развод бърз и лесен, свържете се с адвокат Илиева, град Разград на телефон 0895071410 или чрез контакт формата в сайта. Адвокат Славяна Илиева е регистрирана в Адвокатска колегия Разград, като предоставя правни услуги на територията на цялата страна.

Please follow and like us:
Pin Share
YouTube
LinkedIn
Share