Loading...

Покупка на имот от ЧСИ в Разград

Каква е процедурата по покупка на имот от ЧСИ в Разград? От къде можем да намерим актуална информация за наличните имоти за продажба от ЧСИ? Какви такси се дължат при покупка на имот от ЧСИ в Разград? На тези и още много други въпроси ще Ви отговори адвокат Славяна Илиева – опитен адвокат Разград.

Към настоящия момент в град Разград има трима действащи частни съдебни изпълнители – ЧСИ Гюнеш Солаков, ЧСИ Деян Драганов и ЧСИ Георги Стоянов. Ако се интересувате от покупка на имот от ЧСИ в Разград и искате да разберете какви са наличните имоти, има три опции пред Вас. Първата е да разгледате всички обяви, публикувани в Регистър на публичните продажби към Камара на частните съдебни изпълнители. Втората е да посетите канторите на ЧСИ в Разград, където има разлепени обявления за актуалните обяви за недвижими имоти. Третата опция е да влезете в сградата на съда. Вдясно от входа, точно до охраната, има табло с обявления за всички насрочени търгове за недвижими имоти от ЧСИ и ДСИ в Разград.

Покупка на имот от ЧСИ в Разград – каква е процедурата?

След като сте разгледали обявите за недвижими имоти, предлагани от ЧСИ в Разград, и сте преценили, че проявявате интерес към някой от тях, следващата логична стъпка е да видите имота. За целта трябва да посетите кантората на ЧСИ, който е обявил този имот на търг. Представител на кантората ще Ви заведе до недвижимия имот, след като сте уговорили предварително ден и час за посещението, и ще направите оглед на имота.

Ако това е точно имота, който търсите, и искате да го закупите, следва да участвате на търг. Как се случва това? Адвокат Славяна Илиева оказва съдействие при изготвяне на тръжна документация и участие в публични търгове. За участие в публичен търг за недвижим имот следва да представите копие от лична карта, наддавателно предложение и вносна бележка за внесен задатък за участие в търга. Тези три документа се запечатват в плик. На външната страна на плика записвате Вашите имена.

Предложения за участие могат да се подават от датата отбелязана в обявлението за публичната продан като първоначална, до края на работния ден на датата обявена за край на публичната продан. Предложенията се подават в канцеларията на районния съд Разград и се вписват във входящия регистър.

Покупка на имот от ЧСИ в Разград – дължими такси

При покупка на имот от ЧСИ в Разград се дължи данък недвижим имот към общината, който за община Разград през 2022 г се равнява на 2,4 % от цената, на която сте придобили недвижимия имот. Също така се дължи такса към ЧСИ, размерът на която може да разберете, като посетите кантората на ЧСИ, от който сте закупили недвижимия имот.

За изготвяне на тръжна документация и съдействие за участие в публични търгове, свържете се с адвокат Илиева Разград на телефон 0895071410 или чрез контакт формата в сайта.

Please follow and like us:
Pin Share
YouTube
LinkedIn
Share