Loading...

Адвокат блудство – Помощ на жертви на блудствени действия

От много време искам да напиша тази статия – за помощ от адвокат блудство с малолетен или непълнолетен. Но темата е толкова тежка, че ми бе трудно да я подхвана. За много от Вас това е тема табу, тема, която не се среща в нашето общество, но не е така. Просто не знаете. Децата са толкова невинни и чисти, че дори не смеят да споделят с родители, приятели…. от срам. Защото по някакъв начин, по някаква незнайна причина те се чувстват виновни, заради действията на насилника. Виновни без вина.

Колко е максималното наказание при блудство?

Знаете ли, че каквито и действия да са извършени срещу лице от мъжки пол, те се квалифицират като блудство? Не съществува термин „изнасилване“ срещу лице от мъжки пол по българското законодателство. Друг парадокс! Знаете ли колко е максималното наказание за лице, което е извършило блудство? Съгласно наказателния кодекс, по-конкретно чл. 149 от Наказателния кодекс, лице извършило действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, се наказва за блудство с лишаване от свобода от една до шест години. От една до шест години. Да, правилно прочетохте! И с изтичането на този срок, това лице, което напълно е съсипало психиката на едно подрастващо дете, ще си е излежало присъдата и ще продължи с живота си – най-вероятно по същия начин, по който го е водил преди да влезе в затвора. Къде е справедливостта?

Знаете ли, че повечето лица, извършващи блудствени действия срещу непълнолетни, са рецидивисти? Какво означава това? Че са съсипали повече от един човешки живота безнаказано, докато някое дете събере смелост и сподели с родител, приятел, учител и потърси адвокат блудство, който да се намеси и да се опита да върне равновесието в света. Защото такова действие не може да остане ненаказано! И не трябва!

Адвокат блудство – помощ на пострадали от блудствени действия

Знаете ли, че когато напишете адвокат блудство в Гугъл, търсачката е празна. Буквално. Не те препраща към никой специалист, който да ти помогне в този труден момент! Защо ли? Може би, защото доказването на блудствени действия не е лесно. Може би, защото не е доходоносно. Може би, защото не го считат за достатъчно поле за изява. Или може би, защото вярват, че България е безопасна държава и такива действия не съществуват. Аз лично нямам обяснение. Но нито едно от изброените твърдения, не е вярно. Блудството с малолетни и непълнолетни е сериозно престъпление, на което трябва да се обърне внимание! Аз съм твърдо решила да предоставя максимално полезна информация по темата, с която да помогна, както на пострадалите, така и на техните родители. Защото родителите не знаят как да реагират. Те са в шок, а понякога – просто не вярват на детето, жертва на блудство. Но това е нищо, в сравнение с чувствата на детето, станало жертва на подобно неправомерно поведение от страна на насилник.

Ако се нуждаете от адвокат блудство, свържете се с адвокат Славяна Илиева на телефон 0895071410 или чрез контакт формата в сайта.