Loading...

Дела срещу държавата и общините адвокат

С наближаването на зимния сезон, все повече зачестяват дела срещу държавата и общините адвокат. В повечето случаи това се дължи не на конкретно извършено действие, а именно – на бездействие от страна общините или държавата. Не изпълнявайки задължението си да почисти пътното платно и тротоарите от натрупалия се сняг и лед, общината поставя в риск своите граждани. Когато претърпите инцидент, в следствие на непочистен сняг, неподдържана инфраструктура и др., Вие имате право да заведете дело срещу общината за претърпени имуществени или неимуществени вреди.

В какви случаи имате право да заведете дела срещу държавата и общините адвокат?

Представете си следната картина – Вие карате по градски или извънградски път, спазвайки пътните ограничения за скорост, но внезапно попадате в дупка, пукате гума и така причинявате верижна катастрофа? Кой е виновен в случая?

Друга реална ситуация – навън вали сняг. Типична зимна обстановка в България. Пътното платно е разчистено до някъде (минал е снегорин, но отново се е натрупал сняг). В двата края на пътното платно има преспи сняг. Каква е обстановката по тротоарите – те са напълно непроходими. В този наш пример, Вие сте в позицията на пешеходец. Реално погледнато Вие нямате голям избор – тъй като няма как да се придвижвате по тротоара, Вие сте принудени да се движите по пътното платно, поставяйки своя живот в опасност. И както може да очаквате – Вие се подхлъзвате, падате и чупите крак/ ръка/ таз и какво ли още не?

Без значение дали се придвижвате по тротоара, или по пътното платно, при условие, че тротоарът е непроходим, и пострадате от инцидент, подобен на описания, Вие имате право да заведете дела срещу държавата и общините адвокат.

Какво трябва да се докаже, когато търсите отговорност на държавата и общините?

При образуване на такъв тип дело, необходимо е да се докаже, че съществува причинно-следствена връзка между претърпения инцидент и неподдържания път. Ответникът, в лицето на общината или държавата, ще положи максимални усилия да докаже, че пострадалия е изцяло виновен за претърпения инцидент. Вие трябва да представите снимков материал, свидетелски показания и медицински свидетелства, за да докажете по неопровержим начин вината на ответната страна.

Адвокат Илиева оказва съдействие при търсене на обезщетение при смърт на пътя, отговорност на общината за вреди при непочистен сняг, обезщетение за неимуществени вреди, обезщетение за имуществени вреди, и дела против държавата. Ако желаете адвокат Славяна Илиева да е Вашия адвокат за дела срещу държавата и общините в Разград, свържете се на телефон 0895071410 или чрез контакт формата в сайта.