Loading...

Имоти от ЧСИ Разград

Замисляли ли сте се колко надеждни са покупките на имоти от ЧСИ Разград? Крият ли тези покупки рискове? Какви са митовете относно покупка на имоти на търг?

Неотдавна мой близък ми сподели един от митовете, който витае в пространството. Как подставени лица се явяват на търговете за имоти, за да „вдигат изкуствено“ цената на имотите. Как всичко е мафия и целия процес по продажба на имоти от ЧСИ Разград е нагласен, и като цяло изобщо няма никакъв смисъл да се явяваш на търг, защото всичко така или иначе, вече е уредено и се знае кой е купувача.

За щастие, имах късмета да бъда част от екипа на един от частните съдебни изпълнители в Разград в продължение на няколко години, и съм запозната с процеса „отвътре“. Сега ще Ви информирам за най-важните точки.

Имоти от ЧСИ Разград – покупка на сигурен имот

Преди един имот да бъде обявен за продажба на търг, той е проверен изцяло. Знае се кой е собственика на имота, какви тежести върху имота има – ипотеки и възбрани, в какво състояние е имота и т.н. Вие сами може да се запознаете със състоянието на имота, тъй като може да направите оглед преди да решите дали ще участвате в търга. Преди да се публикува имот на публична продан, върху имота се поставя възбрана. Извършва се опис. Цялата процедура протича с надлежно уведомяване както на длъжника, така и на заинтересованите страни – ипотекарни кредитори и други взискатели, присъединени по делото или наложили възбрана върху недвижимия имот.

За да участвате на търг, подавате своето наддавателно предложение в запечатан плик. Този плик се отваря в деня на търга пред очите на присъстващите на търга. До този момент нито съдебния изпълнител, нито което да е друго лице, знае кои са участниците в търга и какви са вписаните суми в наддавателните предложения.

Покупка на имот на търг

Покупката на имоти на търг Ви дава възможност да закупите имоти от ЧСИ Разград, без никакви тежести. След като платите пълната цена за имота, се подготвя постановлението за възлагане на недвижим имот. То се вписва в Агенция по вписванията. След това ЧСИ служебно вписва вдигане на всички възбрани и ипотеки. Т.е. Вашият имот е свободен от всякакви тежести.

Ако не спечелите недвижимия имот на търг, Вие подавате молба за връщане на внесения задатък и парите Ви се връщат по посочената от Вас банкова сметка. Реално няма риск да загубите парите си.

Ако желаете да закупите имот на търг, ако имате допълнителни въпроси, които не са включени в статията, ако имате нужда от съдействие за подготовка на документи за участие в търг, свържете се с адвокат Славяна Илиева на телефон 0895071410 или чрез контакт формата в сайта и запишете час за консултация.

Покупка на имот на публична продан
Покупка на имот от ЧСИ в Разград
Защита от частен съдебен изпълнител – ЧСИ