Loading...

Развод без съгласието на единия

Развод без съгласието на единия – възможен ли е и ако – да, как се случва? Как трябва да се подготвим за развод по исков ред, какъвто всъщност се явява този?

Развод без съгласието на единия

Както наблюдавам в практиката си на бракоразводен адвокат, основната причина за развод не е нито изневяра, нито някакво драматично събитие, което се случва между двамата съпрузи. Причината за развод в повечето случаи и постепенната загуба на доверие, уважение и комуникация с партньора, която в последствие се превръща в пълно отчуждаване. Понякога съпрузите остават да живеят заедно, но изобщо не комуникират помежду си. Чувстват се повече като съквартиранти, от колкото като партньори. Дори и да липсват конфликти, този тип съжителство не удовлетворява двойката, или поне един от тях. Изненадващото в случая е, че за другия съпруг, този тип съжителство е напълно нормален, приемлив, дори търсен и желан.

Другата хипотеза, с която се сблъсквам, е че единия съпруг вече се е изнесъл от общото им семейно жилище и води свой собствен живот. Започнал е нов живот, без официално да е сложил край на стария. Тази ситуация може да продължи месец-два или дори година, но рано или късно се стига до момента на подаване на молба за развод. Колкото и странно да звучи, не са рядкост случаите, когато другият съпруг, останал в семейното жилище и полагащ грижи за децата, все още таи тайни или дори явни надежди в бъдещето на този провален брак.

И в двата случая стигаме до момента, в който единият съпруг е напълно готов да прекрати брака си, а другия не желае това да се случи. Развод без съгласието на единия – как да го направим?

Необходими документи за развод

Ако желаете да подадете молба за развод без съгласието на единия, свържете се с адвокат Славяна Илиева на телефон 0895071410 или чрез контакт формата в сайта и запишете час за консултация. За да подадете молба за развод по исков ред, трябва да носите лична карта, оригинал от удостоверение за сключен граждански брак, актове за раждане на децата, талон за МПС (ако има придобито такова по време на брака), нотариален акт за закупен по време на брака недвижим имот, и др. Адвокат Илиева ще Ви уведоми за пълния набор документи, които трябва да представите, за да бъде подадена молба за развод по исков ред.

Запишете час за консултация на телефон 0895071410!

Увеличение на издръжка на дете
Възможен ли е развод, ако не знаем адреса на съпруга си?
Да подам ли молба за развод?